Notifications
Clear all

Споделете думите, които докоснаха късче от душата ви


make.dreams.wishes@gmail.com
(@make-dreams-wishesgmail-com)
Member Admin
Joined: 2 years ago
Posts: 98
Topic starter  

<....> вълшебната тишина.И аз много я уважавам. Когато готвиш някакъв шедьовър. В тези случаи е много значима вълшебната тишина. Тя ускорява процеса, както в тенджера под налягане се готви по-бързо. Тогава мълчанието е злато.

   Изумително е колко много хора и обикновено най-близките хора са невярващи, които подлагат крак на устрема и вярата на децата си. Пък после се чудят... аз толкова се старах за детето, а то все се мъчи да върже двата края.Ето как се стараем да... „удушим“ децата си.

   Това  е случайно дочут разговор в заведение от съседната маса между майка и дъщеря:
      -   Майко, ще завърша езиковата гимназия, не се притеснявай за оценките. Аз искам да стана фотограф, да работя за „Нешънъл джеографик“ и да обикалям по света, да снимам животните.Знам, че трябва да владея чужди езици перфектно, за да работя там.
      -    Що за безумни и безмислени бръмбари пак ти скачат в главата.Ти гледай да си завършиш гимназията и да те приемат в университета, пък после ще разбереш, че не всичко , което хвърчи се яде. То така се става фотограф в „Нешънъл джеографик“. Точно за теб питат там. Хайде да се прибираме, че трябва да сготвя нещо за баща ти.

    Всички родители искат децата им да успеят, обаче никога не си и помислят, че точно тяхното дете може да е велик откривател, изобретател, новатор, артист и т.н. Кой бе, наш Иван ли? Абсурд!
   Тези великите, голеемите работи някой друг ще ги направи.
   И когато детето разбере, че ние сме неговия „удушвач“ и запази вълшебно мълчание почваме да го водим по специалисти, защото то НЕ СПОДЕЛЯ.

от форума http://dreamland-bg.com/index.php


Quote
Share: