Notifications
Clear all

Вълшебни ритуали от Евгения Фролова-Ванахт


make.dreams.wishes@gmail.com
(@make-dreams-wishesgmail-com)
Member Admin
Joined: 2 years ago
Posts: 98
Topic starter  

I ритуал - "Освобождаване от старото с радост" - За да влезе в живота ни нещо ново и за да привлечем нови хора и възможности, трябва да се огледаме около себе си, да разчистим пространството, което ни заобикаля, да изхвърлим ненужните, нежелани, неприятни неща, вещи, дрехи, спомени, мисли, чувства, за да освободим в дома и съзнанието си пространство за чиста и положителна енергия. Тази практика с освобождаването от старото е дългогодишна и многократно проверена и утвърдена в живота ми. Точно преди всяка Нова Година, типично по женски правя основно почистване, преглеждане, подреждане на пространството в дома ми и въобще около мен. Правя го постепенно - стая по стая, шкаф по шкаф, дори папките на компютъра ми, които почиствам от нежелани и ненужни вече файлове, стари снимки, които нямат емоционално значение за мен и др.
Можете да започнете от
 кабинета или бюрото си. Прегледайте старите и ненужни папки, визитни картички на хора, с които отдавна не работите или пък вече са починали (няма смисъл да държите тяхната енергия във Вас), разпечатки, които повече не са Ви необходими или копия, които не Ви вършат повече работа. Преровете и компютъра си за ненужна, неактуална и застаряла информация. Изтрийте всичко. Изхвърлете на боклука онова, което не можете да изгорите. А хартията и другите лесни за горене неща с радост и лекота изгорете. Огънят ще пречисти пространството и отрицателната енергия.
На следващо място, 
продължавам с шкафчетата, лавиците, гардеробите и секциите. Обикновено оставям по тях предмети, вещи, подаръци, снимки в рамки, които са скъпи и ценни за мен, които имат емоционален спомен за мен и моето семейство и които ни напомнят за щастливите мигове, които сме изживели през отминаващата си година. След това правя проверка и почистване на гардеробите с дрехи, обувки и аксесоари - чанти, шалове, шапки, ръкавици, декоративни цветя, бижута. Всичко онова, което не нося и което е запазено давам на деца и възрастни хора от домовете за сираци или възрастни хора. А онова, което е старо, захабено и невъзможно за носене, изхвърлям на боклука или горя (ако може). Можете да раздадете част от дрехите и аксесоарите си на приятели или да занесете в църква. Това се отнася и за вече ненужни, нежелани подаръци, получени през годината.
Не се опитвайте да свършите всичко в един ден - невъзможно е! Правете го постепенно, в рамките на няколко дни. Можете да продължите и след Нова Година. Просто маркирайте пространството около себе си и отделете нещата, от които не се нуждаете повече и искате да се оттървете от тях. Това е достатъчен знак пред Вселената, че искате и сте готови да се разделите с тях.

II ритуал - "Писмо с благодарности" - В навечерието на Новата Година, когато ухае на мандарини и елха, сядам в усамотение и пиша до Вселената писмо с благодарностите си за всичко, което съм преживяла през отминаващата си година. В него изброявам всичко случило се, неслучило се, получено, дадено, осъзнато, за което съм благодарна:
- какво научих, с какво помъдрях, с какво израстнах и какво осъзнах;
- какви места посетих и с какви хора се срещнах;
- какво научих от тях и какво аз споделих с тях;
- кои хора подкрепиха желанията и начинанията ми, кой ми помогна да сбъдна плановете и мечтите си, на кого аз помогнах да сбъдне мечтите си;
- в какви състояния изпадах и каква енергия имаше около мен през годината?

С извършването на този ритуал Вселената ще отвори съзнанието Ви за нови реалности и висоти, ще изчисти натрупаните енергийни и мисловни блокажи, ще Ви освободи от ненужни страхове, болки, обиди, тъга. Не си спестявайте нищо! Благодарете дори за на пръв поглед тъжните и неприятни ситуации - и те са били ценен урок по пътя на Вашето духовно и нравствено израстване и усъвършенстване! С всяка нова благодарност ще осъзнавате по-ясно колко смислена и дълбоко осъзната е била изминалата година за Вас, колко много уроци и предизвикателства сте преодолели успешно, колко много неща сте успели да промените у себе си, а чрез себе си - и в света около Вас!
Ти си истинска Кралица, мила моя! Благодари сърдечно на себе си за упоритостта, смелостта и волята, с които преодоляваш всяко препятствие, изправило се на пътя ти! Бъди горда със себе си! Благодари на себе си! Наслади се на този момент - енергията на благодарността умножава положителната енергия около теб и сбъдва още много нови чудеса!

 

 • III ритуал - "Целеполагане по женски" - Веднъж, преровяйки бизнес плановете и програмите си осъзнах, че това е скучно и безинтересно за мен, отегчаваше ме и не ме вълнуваше особено. Вместо това повече се очаровах от картинки и фотоси на мечтани от мен цели, желания, дестинации, проекти, постижения. Ето защо с голямо удоволствие и охота започнах да си правя карти на желанията и мечтите, пълни със снимки на моите мечти, цели и желания.
  Можете да си направите картата както на хартия и картон, така и он-лайн като колаж, който да виждате постоянно и навсякъде - като десктоп на компютъра си или като фон на телефона си, като снимка в таблета и лаптопа си....
  Вие сами избирате къде, как и по какъв начин да я направите? Вие решавате!
  Избирайте снимките внимателно като обръщате внимание на емоцията, която ви завладява. Усетете енергията на снимката и мястото или предмета, който тя показва. За да получите не само мястото или предмета, мъжа или хората, които желаете да привлечете в живота си, но и емоционална близост и привличане с тях. Понякога снимката на красив екзотичен, но самотен остров може да ви заведе до тази мечтана дестинация, но да изпитате огромна самота и празнота там, ако няма с кого да споделите радостта и красотата от преживяванията си. Друг път може да се озовете сред голяма и шумна компания и пак да се чувствате сами.
  Започнете да оформяте картата още сега. Постепенно добавяйте нови неща по нея. Използвайте енергията на новолунието и вълшебствата на периода между старата и новата година. Програмирайте своето щастие. Програмирайте своята успешна нова година.
 • IV ритуал - "Подари си подарък сама" - След като си разчистила пространството около себе си, написала си писмо с благодарности и си визуализирала своите мечти, цели и желания за 2017 г., е време да възнаградиш момиченцето вътре в теб като си подариш красив и дълго мечтан подарък! Дай радост на вътрешната си Богиня! Няма значение какъв ще е подаръкът - важното е да зарадваш и душата, и тялото си!
  Повярвай ми - това ще ти даде сила, енергия и увереност и ще привлече новата енергия на богатството, изобилието и любовта в твоя живот!
 • https://www.dreamland-bg.com/

Quote
Share: